Старосинявська бібліотека для дітей

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 629
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Листопад » 24 » Григорій Сковорода - народний мудрець
16:55
Григорій Сковорода - народний мудрець

Григорій Сковорода родом з козацької сім’ї із села Чорнухи на Полтавщині (там теж діє літературно-меморіальний музей). З дитинства захоплювався музикою: слухав кобзарів, співав церковних пісень, навчався в дяка, з п’яти років міг змайструвати сопілку і відтворював на ній пташиний спів. Цікавився наукою: за однією з версій дослідників, з 12 років навчався в Києво-Могилянській академії, опанував латину, старогрецьку, староєврейську, польську, німецьку, італійську та угорську мови. Завдяки винятковому голосу Сковорода потрапив до Петербурзької придворної капели імператриці Єлизавети, де писав ноти, навчився гри на скрипці, флейті, бандурі, органі, гуслях і цитрі (струнний щипковий інструмент — ред.)

. Григорій Сковорода великий хоч би тим, що зміг адаптувати всю філософію, ще до нашої ери і середньовічну, розвинути її, донести до нас, зробити нас наближеними до мудреців, до яких наближався і йшов сам. Григорій Сковорода великий хоч би тим, що зміг адаптувати всю філософію, ще до нашої ери і середньовічну, розвинути її, донести до нас, зробити нас наближеними до мудреців, до яких наближався і йшов сам.

До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди для учнів Заставецької гімназії проведено кроссенс «Григорій Сковорода - народний мудрець ». Завданням здобувачів освіти - пояснити кроссенс, скласти розповідь, встановивши асоціативний зв’язок між сусідніми картинками. Кроссенс (від англ. cross – перехрестя, sens – смисл, тож кросенс – перехрестя значень, понять) – це методичний прийом візуалізації навчального матеріалу у вигляді асоціативного ланцюжка, який складається з дев’яти пов’язаних між собою зображень. Кроссенс поєднує в собі декілька інтелектуальних розваг: загадок, ребусів, головоломок

Переглядів: 92 | Додав: roza | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz
    Наша адреса :смт. Стара Синява, вул. Чернихівського, 4
    е-майл :rdbsinyava@i.ua
    тел. 2-02-02